Zwangerschapsyoga

Care4mamas: https://www.care4mamas.nl/

19.00 – 20.15 uur

Lokaal: Oester

Docent: Marieke  van den Hoven

 

Care4mamas

Care4mamas begeleidt zwangere vrouwen en hun partners in de periode rondom de zwangerschap. Deze periode kenmerkt zich door veranderingen.

Gun jezelf de tijd om hier bewust mee bezig te zijn!

 

Waarom zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga geeft oefeningen die je vertrouwd maken met de adem. Je leert de adem te gebruiken als instrument voor ontspanning, concentratie en kracht. Je wordt je bewust van je lichaam en leert om te voelen wat je lichaam van je vraagt tijdens de bevalling. Je vertrouwt dan op je lichaam, in plaats van op je verstand! Met zwangerschapsyoga kies je voor een moment voor jezelf, waarin je bewust bezig bent met je zwangerschap. Op een ontspannen, maar tevens praktische manier bereid je je voor op de bevalling. Zwangerschapsyoga maakt je sterk in lichaam en geest!

 

De oefeningen die in de lessen aan bod komen, zijn o.a.:

  • versoepeling en versteviging van spieren
  • verschillende ademhalingsoefeningen
  • het verschil leren voelen tussen spanning en ontspanning
  • aandacht voor het bekken en de bekkenbodem

 

Voor zwangerschapsyoga hoef je geen ervaring te hebben met yoga. Iedereen die bij aanvang van de cursus ongeveer 24 weken zwanger is, is van harte welkom!  Een les duurt 75 minuten. Het eerste uur van de les doen we verschillende oefeningen. Daarna bespreken we een onderwerp dat betrekking heeft op je zwangerschap en de geboorte van je kindje. Elke week komt er een ander onderwerp aan bod. Ook krijg je een informatieboekje mee naar huis, en krijg je informatie via de mail, zodat je de oefeningen en informatie over je bevalling nog eens rustig door kunt nemen.

 

Vrijdag 7 september 2018  -  tijd: 19.00 uur - 20.15 uur

Les data: 7, 14, 21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober

 

De lessen worden gegeven aan een vaste groep vrouwen, zodat je elkaar goed leert kennen. De cursus bestaat uit 8 lessen, inclusief een les met partners. Zodra iedereen bevallen is, sluiten we de cursus af met een bijeenkomst met de baby’s. Kosten: €112,-. U kunt zich aanmelden via info@care4mamas.nl of via 06-22787656.

 

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit