Yoga

19.30 – 20.45 uur

Docent: Judith Baarda

 

Bewegingskunst

Yoga is een klassieke bewegingskunst. De nadruk ligt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van asana’s (houdingen) die geconcentreerd worden uitgevoerd, met aanwijzingen voor de adem. Door bewustwording van de adem wordt deze ruimer en dieper, ontspant het zenuwstelsel en krijgen de inwendige organen verse zuurstof, waardoor je je veel energieker zult gaan voelen.De combinatie van oefeningen maken het lichaam soepel en sterk, brengen het in vorm. De bewegingen en rekoefeningen stimuleren de bloedsomloop, door het lichaam te draaien en te buigen worden opgehoopte afvalstoffen afgevoerd.

 

Innerlijke rust

Maar yoga is geen gymnastiek. Het brengt een innerlijke rust teweeg. Het resultaat is dan niet alleen een sterk lichaam, maar ook een sterke en heldere geest. Hierdoor zal yoga je gevoel van welzijn vergroten en je verder helpen op de weg van innerlijke bewustwording. Je stapt even uit je jachtige bestaan en je komt tot rust, met jezelf, in dit moment. Yoga is onder meer gebaseerd op het idee dat je alle problemen kunt overwinnen, als je leert vertrouwen op je innerlijke kracht. Yoga verandert je leven, doordat je de wereld met andere ogen gaat zien. Het biedt houvast in een wereld die blijft veranderen.

 

Groepsverband

De lessen worden in groepsverband gegeven, maar de beoefening en beleving is individueel. De oefeningen bieden je de kans je grenzen te verkennen, te respecteren en eventueel te verleggen als je dat wilt en kunt. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat, het is een individuele weg. Je krijgt aanwijzingen, maar ik zet je niet letterlijk in de houding.

 

Gratis proefles

Een les begint met een serie opwarmoefeningen, waarna we in een soort ‘flow’ van staande, zittende en liggende houdingen komen. We sluiten we af met een specifieke pranayama (adem)oefening en als laatste een ontspanningsoefening. De adem is de rode draad door de sessie.

Op de achtergrond is muziek, meestal maak ik gebruik van mantra’s. Een proefles is gratis, je bent van harte welkom!  De kosten zijn €36,- per maand. Tijdens de schoolvakanties wordt er GEEN les gegeven. Opgeven via info@yogaloka.nl of 0649942662

 

 

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit