Over de stichting

Stichting Mare Nostrum is een bewonersonderneming die de bewoners uit de wijk De Mare ondersteunt bij het opzetten van activiteiten, feesten of projecten en helpt bij het aanvragen van subsidie. Uiteraard kunnen bewoners ook zelf een activiteit aandragen. Stichting Mare Nostrum is beheerder van Wijkcentrum Mare Nostrum en Wijkkrant Alkmaar Noord. De inkomsten die de bewonersonderneming ontvangt vloeien, na aftrek van kosten en noodzakelijke reserveringen, terug naar de wijk.

 

Maatwerk

Mare Nostrum biedt flexibele mogelijkheden voor activiteiten, vergaderen, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften, verjaardagen. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor gewoon een kopje koffie of een ander drankje. Dankzij ons partner-netwerk zijn wij in staat om bij elk budget het optimale feest te verzorgen. Alles is bespreekbaar en maatwerk is bij ons de standaard. Informeer vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden in wijkcentrum Mare Nostrum. U voelt zich zeker thuis bij ons. Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden of kom gewoon een keer langs. Onze medewerkers vertellen u graag wat er voor u mogelijk is. Tot ziens in Wijkcentrum Mare Nostrum!

 

Organisatie

Bij Mare Nostrum werken naast de bedrijfsleider zes medewerkers als gastheer/gastvrouw. Twee medewerkers zijn verantwoordelijk voor het onderhoud (schoonmaak) van het gebouw. Het team van Mare Nostrum is uitgebreid met twee sociaal-cultureel werkers (20 uur per week).

 

Organogram

Team Mare Nostrum

Het team Mare Nostrum bestaat uit de bedrijfsleider Kasper Grandiek (m.i.v. 1 juni 2019). Gastvrouwen Yvonne Balvers, Paulien Haazelager , Yvette Schong, Gastheren Jaap Scholten,  Harry  Maliepaard. Voor het onderhouden en schoonhouden van het gebouw zorgen Trudy Dikmans en Petra Peerenboom,  ( tevens gastvrouw), Kok Wig Imming.

 

Vrijwilligersbeleid

Door mee te doen aan vrijwilligerswerk leren mensen elkaar kennen en helpen anderen een handje.

Vrijwilligers bieden persoonlijke aandacht, tijd en ontspanning, signaleren tekorten, nemen nieuwe initiatieven en slaan vaak een brug tussen een organisatie, de maatschappij en cliënten/wijkbewoners. Ook is het vrijwilligerswerk voor de vrijwilligers zelf van grote waarde. Het geeft hen nieuwe leerervaringen, contacten, een gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen, een mogelijke uitbreiding op een cv en een waardevolle tijdbesteding. Klik hier om de nota vrijwilligersbeleid te lezen.

 

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Alle medewerkers en vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Mare Nostrum helpt vrijwilligers én medewerkers bij de aanvraag.

 

Vrijwilligers

Bij Mare Nostrum is een aantal vrijwilligers actief. Vrijwilligers werken achter de bar, in de schoonmaak, bij het onderhoud van het pand en niet te vergeten in het bestuur. Mare Nostrum zoekt nog steeds vrijwilligers, kom eens langs en merk hoe leuk het is om als vrijwilliger actief te zijn bij ons wijkcentrum.

 

Bestuur Mare Nostrum

  • Voorzitter Hans Petit 06-83114470/voorzitter@wcmn.nl
  • Penningmeester Henk Moerkerk/penningmeester@wcmn.nl
  • Interim penningmeester/adviseur Piet Verweel
  • Secretaris  Dominique Dubois d.dubois@wcmn.nl
  • Bestuurslid Cock van den Hoek cvdhoek@wcmn.nl

 

Wat is een bewonersonderneming

Een bewonersonderneming is een wijk/buurtgerichte organisatie van bewoners, die zich richt op de instandhouding en verbetering van het sociale klimaat én de economie van uw buurt/wijk (definitie website gemeente Alkmaar).

 

Voorzittersoverleg

Bewonersonderneming Mare Nostrum is aangesloten bij het Voorzittersoverleg Alkmaar. In dat overleg komen de meeste wijk- en buurthuizen (bewonersondernemingen) bij elkaar. Kennis delen, elkaar ondersteunen en gezamenlijk aanspreekpunt voor instanties zijn een paar  voorbeelden van zaken waar het VZO zich mee bezighoudt.

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit