Twee invalidenparkeerplaatsen bij Mare Nostrum

Dankzij de inspanningen van Mare Nostrum-bestuurslid Dominique Dubois en de bereidheid van de gemeente Alkmaar om mee te denken zijn er onlangs twee invalidenparkeerplaatsen gemaakt vlakbij het wijkcentrum. De bereikbaarheid voor mensen met een beperking is daardoor weer wat groter geworden. In het wijkcentrum zelf wordt ook gewerkt aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Sociaal-cultureel werk in de wijk De Mare

De bewonersonderneming Wijkcentrum Mare Nostrum vindt het belangrijk om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het welzijn en welbevinden in de wijk. Eerder dit jaar werd in dat kader de huiskamer voor de jongeren geopend. Per 1 juni aanstaande een sociaal-cultureel werker is aangesteld. Ze stelt zich aan u voor.

“Mijn naam is Halima Ourhris-Igourane, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik ben sociaal betrokken en ik sta daar waar mogelijk, voor iedereen klaar! Vanaf 1 juni 2018 ga ik aan de slag als sociaal cultureel werker bij  wijkcentrum Mare Nostrum. Na en tijdens mijn opleiding heb ik jarenlang ervaring opgedaan in het organiseren van activiteiten voor jong en oud.  Vanaf 1 juni mag ik de bewoners van de wijk De Mare ondersteunen bij bijvoorbeeld  het organiseren van activiteiten. Mijn doel is om samen met u de wijk levendiger en gezelliger te maken: Een wijk met kansen voor iedereen! Herkent u zich in  deze ambitie en heeft u ideeën en of vragen dan kom ik graag met u in contact. In juni en juli 2018 ben ik elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het wijkcentrum om kennis te maken met u. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten! Mijn vaste werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag. U kunt me vanaf 1 juni bereiken via e-mail: scw@wcmn.nl, telefoon 06 - 20 28 52 21.

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit