Beginnerscursus fotografie

19.15 – 20.30 uur (groep 1)

20.30 – 21.45 uur (groep 2)

Docent: Laura Wanders

 

Brede basiscursus

Deze cursus is een brede basiscursus die geschikt is voor iedereen die meer uit zijn camera wil halen en daarnaast meer wil weten over alle fotografie onderwerpen. In de 10 lessen van deze cursus wordt op een interactieve manier kennis gemaakt met verschillende thema’s: portret, mensen van top tot teen, natuur, onderwerp- en interieur, dieren, architectuur, beweging, etc. Naast deze leuke thema’s wordt er iedere les een ander onderdeel van de techniek behandeld, hierbij moet u o.a.  denken aan iso-waarde, witbalans, sluitertijd, diafragma, beeldstijl.

 

Camera

Omdat iedereen een andere camera heeft, gaan we in de les al aan de slag met de techniek en het weekthema zodat u niet thuis hoeft te zoeken in lastige handleidingen van de camera. Aan het einde van iedere les krijgt u een opdracht mee naar huis. Deze opdracht sluit aan op het weekthema en de techniek kan hiermee nogmaals geoefend worden. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat voor foto’s men zoal maakt? Kijk dan onderaan op deze pagina van mijn website:  https://www.laurawanders.com/beginnerscursus. Kortom, in deze cursus leert u in tien lessen op een leuke manier uw camera kennen, de techniek van de fotografie te begrijpen, alles wat belangrijk is bij de hoofdthema’s in de fotografie en daarnaast krijgt u ook nog een heleboel gezelligheid!

 

Start

De beginnerscursus start op 6 september 2018. Je kunt kiezen uit 2 lestijden: 19.15 – 2030 uur en 20.30 – 21.45 uur. De beginnerscursus bestaat uit 10 lessen en wordt 1 keer in de 2 weken gegeven. De kosten voor de cursus van 10 lessen zijn €100,-. U kunt zich via https://www.laurawanders.com/beginnerscursus inschrijven voor deze cursus.

 

Data:

2018

  • 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december

2019

  • 10 en 24 januari

(foto Babette Molenaar)

 

Gevorderdencursus fotografie

20.30 – 21.45 uur

Docent: Laura Wanders

 

Deze cursus sluit goed aan op de beginnerscursus, maar kan ook gevolgd worden als u zelf al de nodige basiskennis bezit. De gevorderdencursus bestaat uit 8 lessen en kent net als de beginnerscursus een brede opzet qua thema’s: studieportret, beweging, zwart-witfotografie, close-ups, natuur, architectuur by night, etc.

 

Naast interessante en leuke informatie over acht verschillende fotografie thema’s, wordt er dieper ingegaan op compositie, kleuren, kracht van foto’s. De techniek uit de beginnerscursus zal opgefrist een aangevuld worden. Bovendien ligt er bij de gevorderdencursus meer nadruk op creativiteit, het maken van artistiekere foto’s en het aankleden van foto’s. De cursus is niet alleen diepgaander dan de beginnerscursus, maar ook meer praktijkgericht. Zo gaan we bijna iedere les tijdens de les aan de slag met creatieve opdrachten.

 

Aan het eind van de les krijgt u een opdracht mee naar huis, deze opdracht sluit aan op het thema van de les. voor de volgende les kunnen de foto’s ingeleverd worden, zodat ze tijde de cursus besproken kunnen worden.

 

Kortom, in deze cursus leert u in 8 lessen op een leuke en praktische manier dieper in te gaan op fotograferen en het toepassen van de techniek. Natuurlijk geeft de cursus ook een heleboel gezelligheid! De cursus wordt 1 keer in de 14 dagen gegeven.

 

Data:

2018

13 september, 27 september, 11 oktober, 8 november, 22 november, 6 december

2019

3 en 17 januari

De kosten voor de cursus zijn €100,- U kunt zich via deze link aanmelden: https://www.laurawanders.com/gevorderdencursus

 

Topklasse fotografiecursus

19.15-20.30 uur

Docent: Laura Wanders

 

De topklassecursus fotografie sluit goed aan op de gevorderdencursus, maar kan ook gevolgd worden als u zelf al de nodige basiskennis bezit. De topklassecursus bestaat uit 8 lessen en kent net als de andere cursussen een brede opzet qua thema’s: mens en natuur, straatfotografie, hdr-fotografie, reportagefotografie, etc.

 

Tijdens de les wordt uitleg gegeven over de thema’s en gaan we oefenen met creatieve technieken. Aan het einde van de les krijgt u een opdracht mee naar huis die aansluit bij het thema van de les. in de volgende les zullen de foto’s die u thuis gemaakt heeft, besproken worden.

 

Tijdens deze cursus gaat u op zoek naar creativiteit, de foto  opdrachten zijn extremer dan bij de cursus voor beginners en gevorderden, maar o zo leuk!

 

In één van de lessen gaan we HDR foto’s maken, een fotografie techniek waarbij je prachtige en intens gekleurde foto’s krijgt.

 

Daarnaast is er een blackbox opdracht tijdens de cursus. In de eerste les krijgt iedereen een opdracht mee die geheim blijft, zo kan het zijn dat iedereen een spreekwoord krijgt en niet aan de ander mag vertellen wat het spreekwoord is. In de laatste les zal iedereen aan de hand van de foto’s zien wat het spreekwoord was!

 

Kortom, in deze cursus leert u in acht lessen op een leuke en praktische manier dieper in te gaan op fotograferen en het toepassen van de techniek. U gaat op zoek naar creativiteit en natuurlijk geeft de cursus ook een heleboel gezelligheid! De cursus wordt 1 keer in de 14 dagen gegeven.

 

 

2018

13 september, 27 september, 11 oktober, 8 november, 22 november, 6 december,

 

2019

3 en 17 januari

 

De kosten voor de cursus zijn €100,- en u kunt zich via deze link aanmelden: https://www.laurawanders.com/topklasse

 

 

 

 

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit