Wijkcentrum Mare Nostrum biedt uitgebreide mogelijkheden om van iedere gelegenheid een waar feest te maken. Sfeervolle zalen, vrolijke medewerkers, feestelijke versiering, de juiste muziek.... alle ingrediënten voor een geslaagd feest zijn bij ons aanwezig!

 

Naast verschillende arrangementen bieden wij ook de mogelijkheid om zelf uw feest samen te stellen. U kunt bijvoorbeeld uw eigen muziek meenemen, versieringen en tegen een kleine vergoeding (dervingskosten/gebruik faciliteiten) kunt u uw eigen buffet regelen. Veel  is bespreekbaar en maatwerk is bij ons de standaard. Informeer vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden in wijkcentrum Mare Nostrum.

 

Bruiloft

Wijkcentrum Mare Nostrum biedt een sfeervolle trouwlocatie voor uw onvergetelijke trouwdag, receptie, diner en feestavond. Wij assisteren en informeren u graag met de planning en voorbereiding van uw belangrijkste dag. Op de bruiloftsdag zelf verzorgen onze medewerkers u en uw gasten tot in de puntjes. Dat doen wij vanaf binnenkomst met de familie- ontvangst, de trouwreceptie, uw bruiloftsdiner tot en met het bruiloftsfeest.

 

Bedrijfsfeest

Maak uw personeelsuitje tot een feest in onze gezellige foyer! Wij kunnen alles voor u regelen. Niet alleen de drankjes en hapjes maar ook de aankleding van de ruimte en de muziek! Uw wensen staan centraal. Wij zorgen voor een onvergetelijke avond!

 

Verjaardag

Gezellig, zo'n huis vol visite! Behalve als uw huis net iets te klein is voor iedereen. En dan het opruimen aan het einde van de dag... Wilt u zelf volop kunnen genieten van de verjaardag waardoor het ook voor u een echt ontspannen feest wordt? Reserveer dan één van onze sfeervolle ruimtes. U zult verbaasd staan over onze betaalbare tarieven!

 

Jubileum

Een jubileum viert u niet elke dag. Of het nu gaat om een jubileum van uw bedrijf of om een persoonlijke mijlpaal. Dus wilt u graag stevig uitpakken met een jubileumfeest zodat de aanwezigen tot aan het volgende feest praten over hoe geweldig het wel niet was. Wat u wilt, hangt uiteraard sterk af van het beschikbare budget. En dat is het bijzondere aan wijkcentrum Mare Nostrum. Dankzij ons partner-netwerk zijn we in staat om bij elk budget het optimale jubileumfeest te verzorgen.

 

Doopfeest / Babyshower

Een doopfeest is een geweldig en vooral ontroerend feest voor zowel de ouders als de familie van de dopeling. De babyshower is een gebruik dat in Amerika is ontstaan en heeft sinds die tijd zijn intrede gedaan in menig ander land. De zwangere vrouw wordt bij een babyshower door haar familie en vrienden in het zonnetje gezet. De feestruimte waar het feest wordt gevierd wordt versierd met roze of blauwe slingers en ballonnen. Een feestelijke taart, drankjes en hapjes maken het feest compleet!

 

Tienerfeest

Te jong voor een biertje of wijntje maar te oud voor limonade? Als tiener wil je gewoon ook wel eens helemaal uit je dak gaan op je eigen feest. Niet in de woonkamer bij je ouders maar in je eigen feestzaal, gevuld met je vrienden of klasgenoten en met jouw muziek uit de boxen van een professionele muziekinstallatie.

 

Uitvaartbijeenkomsten

In de meeste culturen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de bijeenkomst rondom de begrafenis van een overledene.

Bijvoorbeeld in de Surinaamse cultuur verzorgen de naaste familieleden - nichten, neven, ooms en tantes - wanneer er iemand overlijdt, de begrafenis. Zij zorgen ervoor dat iedereen die de persoon heeft gekend, aanwezig is. De directe familieleden gaan, voordat de bewassing plaatsvindt, naar het uitvaartcentrum om te praten met de overledene over hoe deze de dood ervaart, wat voor persoon hij of zij was en hoe ze samen in het leven hebben gestaan. Men is ervan overtuigd dat de overledene hen nog steeds kan horen. In de creoolse cultuur zingt men voorafgaand aan de begrafenis rouwliederen tijdens een kerkdienst. Bij de begrafenis is iedereen in het wit gekleed en de naaste familie heeft een hoofddoek, een "anjisa", op. Bij de begrafenis gaat vaak een bazuinkoor of een trompettist voor. Veel Surinamers geven tijdens het leven aan dat zij dansend naar het graf gebracht willen worden. Het is een oude gewoonte en een troostende vorm van rouwverwerking. De nabestaanden worden zo ingenomen door het dansen zelf, dat ze het verdriet even vergeten. Wijkcentrum Mare Nostrum biedt u de ruimte en de mogelijkheid met alle nabestaanden bijeen te komen om in alle rust op gepaste wijze de overledene te gedenken. Wilt u reserveren of meer info hier over? neemt u gerust contact met ons op: t: 072-5622100, e: info@wcmn.nl

 

Mare Nostrum

Arubastraat 2

Alkmaar

072 -  56 22 100

info@wcmn.nl

Openingstijden Mare Nostrum

Maandag t/m vrijdag :

08.00 / 23.00 uur

 

Zaterdag en zondag

Alleen bij reserveringen geopend

(c) Bewonersonderneming Mare Nostrum/Vormgeving Studio Petit